Om Klik og se

Vi er Klik & Se. Vi deler historier, billeder og videoer som allerede er gået viralt, så du altid kan være up-to-date med det seneste inden for Internettets fire mure, hvis du lige missede det.

Hvordan startede vi?

Klik & Se startede i november 2019, hvor vi besluttede os for, at vi ville lave et nyt koncept som bygger på den meget spændende virale del af internettet.

Vi var meget fascineret af den kultur, som der er på det moderne internet, hvor umiddelbart standard, men sjove historier og billeder eksploderer helt vanvittigt i popularitet. Hvordan dette indhold bliver set af millioner af mennesker, bare fordi folk deler det med hinanden.

Vi blev derfor enige om, at det kunne være hyggeligt med et lille sideprojekt til vores normale arbejde, fordi vi i forvejen bruger det meste af vores tid på Internettet og de sociale medier, og vi ved derfor næsten altid, hvad der er gået viralt og hvad der ikke er. Og hvad er bedre end selv at have viden og sjov? Det er at dele det med andre!

Hvad betyder “viralt”?

Viralt udspringer af det engelske ord “viral” hvilket stammer fra ordet “virus”. Om det stammer fra virus som i mikroorganismerne, eller om det er virus som i en computervirus, vides ikke.

En ting der dog er sikker, det er, at de spredes på samme måde alle tre: de spredes eksponentielt igennem personer/værters interagering med hinanden. Det vil altså sige, at indholdet spredes fra person til person, fordi de syntes, at deres venner skulle se det.

Det er især sjovt indhold, som går viralt på internettet i dag. Memes og videoer er især populære og går viralt meget hurtigt. Eksempelvist kender vi alle Charlie bit my finger eller OK Boomer, som begge gik viralt i sin egen tid i Internethistorien. OK Boomer er et mere moderne meme, som af en eller anden grund blev sindssygt populær på bare få måneder. Den blev faktisk så populær, at et parlamentsmedlem i New Zealand sagde det til en kollega i parlamentet. Ret vildt!

Hvorfor går noget viralt?

Det ved vi faktisk ikke. Det er der faktisk ingen der rigtig ved, fordi der ikke er noget system i, hvad der går viralt og hvad der ikke gør. Men der én ting, som de næsten alle har tilfælles, og det er at de er sjove.

Er det kun sjovt indhold, vi deler her på Klik & Se?

Ikke altid. Hvis indholdet er gået viralt, så deler vi det. Hvis det er sjovt, men det kun er 100 mennesker som har set det, så deler vi det ikke. Hvis en historie om hvordan Vladimir Putin kommer frem og tilbage mellem lufthavnene, er gået viralt af den ene eller den anden årsag, så deler vi den selvfølgelig.

Dog skal det siges, at sjovt indhold (som fx memes eller videoer) har en større tendens til at gå viralt, end fx de lokale nyheder fra TV2 Nord, så derfor vil det meste af vores indhold helt klart ligge mere på den sjove fløj end på den seriøse.